hazar 8 Postitatud August 25, 2014 Minu korteri omanik parseldas selle ühele rootslasele maha ja varsti pean oma kodinatega siit jalga laskma. Tekkis kihk ise maja ehitada, rahakott nii peaaegu võimaldab ka laenu võtmata. Uurisin siis maalappe siin ja seal, ikka müüakse vähemalt poole ruutkilomeetrise suurusega tükke, mis ma sellega peale hakkan? Mulle nii 100m2 käraks küll, mul savi kui maja aken naabri õuele avaneb. Küsimus siis, et on mingi seadus või asi mille pärast ma sellist pisikest tükki ei leia? Või kui pole siis kas arvate, et hüpoteetiline maa omanik on valmis jupitama? Share this post Link to post Share on other sites
napoleon 345 Postitatud August 25, 2014 Hüpoteetiline maa omanik on nõus jupitama siis, kui on lootust ka ülejäänud jupile ostja leida. Elamumaa suurusele minu teada üleriigilist piirangut pole. Pead kohalikust omavalitsusest uurima, kui suurele osale maast ehitusloa saad. Kusjuures see sõltub piirkonnast ehk võib ka ühe omavalitsuse piires erineda. Mis naabri aknas sisssevaatamisee puutub, siis juhul kui mälu ei peta oli veel mingi piirang, et kui väga naabri krundi piiri lähedale midagi ehitada tahad, pead selleks naabri käest kirjaliku nõusoleku saama. Share this post Link to post Share on other sites
e-kodanik 295 Postitatud August 25, 2014 Krundi minimaalne suurus konkreetses kohas on kirjas vastava kohaliku omavalitsuse kehtivas ehitusmääruses. Igasugu ümberjagamised jne sõltuvad juba stiimulist (rahakoti paksusest) Share this post Link to post Share on other sites
militar 107 Postitatud August 25, 2014 100 ruutu=10x10meetrit, tõ sto, välipeldikut plaanid ehitada? Share this post Link to post Share on other sites
kivi3 225 Postitatud August 25, 2014 Selliste algsoovide puhul tasuks ehk ridaelamu boksi kaaluda? Share this post Link to post Share on other sites
Marc55 215 Postitatud August 25, 2014 Ma võin kyll peast eksida aga eramu juurde miinimum nn õueala on 0,1h Share this post Link to post Share on other sites
EMTA 269 Postitatud August 25, 2014 Osta garaaž endale. Odav ja maad pole ka ümber. Share this post Link to post Share on other sites
Comp 106 Postitatud August 25, 2014 Otsisin kunagi kaua aega, seda enda jaoks õiget mõõtu. Et poleks vaja hullumeelset pinda tühja hoolitseda ja ka naabriga ridaelamuna kõrvuti seista. Lõpus sai 1500m2 kasuks otsustatud ja ei kahetse, täpselt õige sai. Share this post Link to post Share on other sites
hazar 8 Postitatud August 25, 2014 100 ruutu=10x10meetrit, tõ sto, välipeldikut plaanid ehitada? Ehitan 10x10 maja täpselt, mulle täitsa sobiva suurusega peldik. Osta garaaž endale. Odav ja maad pole ka ümber. Tead, vaatasin igast garaaže ja keldreid ka aga madalad laed, veevärk puudu Share this post Link to post Share on other sites
Spezz 467 Postitatud August 25, 2014 https://www.google.ee/search?q=sea+container+home&client=firefox-a&hs=oXK&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=YXL7U6H3D-fd4QSK14GIDw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=921 Tundub ahvatlev - kui kitsaks jääb siis uus konteiner juurde ja rahu majas. Iseküsimus, kuidas Eesti kliimas selle soojustusega on Share this post Link to post Share on other sites
Keeru Pulk 33 Postitatud August 25, 2014 https://www.google.ee/search?q=sea+container+home&client=firefox-a&hs=oXK&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=YXL7U6H3D-fd4QSK14GIDw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=921 Tundub ahvatlev - kui kitsaks jääb siis uus konteiner juurde ja rahu majas. Iseküsimus, kuidas Eesti kliimas selle soojustusega on niipalju kui uurinud olen siis sama pidi välja tegema kui ehitada . Erilist võitu meie kliimas pole ja kaaluvad palju . Share this post Link to post Share on other sites
jeesus188 438 Postitatud August 25, 2014 Krunt võiks ikka min 500-1000m2 olla, saab krt väljas chillida ka. Kuigi 500m2 on ikka pisikene. Yhel sõbral linnas on. Mul maal hoov 10000m2 Selline osta Share this post Link to post Share on other sites
rohe 53 Postitatud August 25, 2014 Normaalne krunt hakkab kuskil 1500m2.Mul on endal üle poole hektari krunt. Otepääl vähemat ei olnud võimalik. Share this post Link to post Share on other sites
hazar 8 Postitatud August 25, 2014 Pähh, chillin katusel, kui muru tahan niita lähen vanemate suvilasse. Share this post Link to post Share on other sites
Ahti Mänd 17 Postitatud August 25, 2014 hazar, minu meelest on küll 600 ruutu minimaalne (enda oma on 1000), aga taevased väed on sulle appi tulnud. Peaaegu minu naabruses (paarsada meetrit eemal) on siin Nõmmel Valdeku ja Rohelise tänava ristmikul poollagunenud eramaja koos100 ruuduse krundiga juba aastast 2006 tänaseni müügil ega leia ostjat. Seda muidugi kahel põhjusel - esiteks keegi nii pisikest krunti ei taha ja teiseks taheti selle eest krooniajastul saada 1 miljon EEK - vastav plakat oli mitu aastat maja küljes. Nüüd euroajastul hinda ei tea, ilmselt on omanik jäänud ootama tulevikku ja ilmselt Sind. Nõmmel on muide maa turuhind meeletu - minu krundi turuhind on praegu pool miljonit eurot. Seda seetõttu, et Nõmmel ületab nõudlus pakkumise ma ei tea kui mitmekümnekordselt. Share this post Link to post Share on other sites
jeesus188 438 Postitatud August 25, 2014 600 ruutu ja pool miljonot €.......tule taevas appi Share this post Link to post Share on other sites
renxnrj 20 Postitatud August 25, 2014 http://www.kv.ee/muua-maja-nommel-maja-on-2008-aastal-umber-ehitatu-2358091.html?nr=5&search_key=355845452df9091546e67762992ab883 Kv.ee paar tk veel. Share this post Link to post Share on other sites
Spezz 467 Postitatud August 25, 2014 Parema kliimas: http://www.apropertyingreece.com/viewproperty.asp?adid=CLB38 Või siis: http://www.apropertyingreece.com/viewproperty.asp?adid=CYT81 Oluliselt ahvatlevam kui Nõmme? Share this post Link to post Share on other sites
jeesus188 438 Postitatud August 25, 2014 hispaanias sai selliseid ju tasuta, meil yx riigipööraja ju kolis sinna Share this post Link to post Share on other sites
EMTA 269 Postitatud August 28, 2014 Aga see. Pole maad üldse vaja http://www.auto24.ee/used/1789437 Share this post Link to post Share on other sites
napoleon 345 Postitatud August 28, 2014 Teemaalgataja jaoks peaks vist ideaalne olema. Kui ei taha omaette olla(pole oluline, et naaber aknast sisse ei vaataks) ja ei soovi ka aeda(piisab katusel chillimisest), siis on ju päris hea - kui katusel chillides vaade ära tüütab, siis võib kasvõi iga päev uue asukoha valida ja uue vaate saada. Edit: Aga WTF 6.5 V8 TDI ja ainult 132kW Share this post Link to post Share on other sites
Spezz 467 Postitatud August 28, 2014 Väänet meaks meeletult olema. Peaks C kategooria load ära tegema, see ajas suu vett jooksma Share this post Link to post Share on other sites
Leino 20 Postitatud August 28, 2014 http://www.nettikaravaani.com/abi/arizona-super-37m2/1418652 Share this post Link to post Share on other sites
kalvi 23 Postitatud August 28, 2014 alla 1000ruudu (0,1ha) pole nagu õige elamine, ~100ruutu elamised on Peipsi ääres (Mustvee külje all näiteks), kahe maja vahele jääb 10cm (kui veab), ja mõlemal on oma tara selles vahemikus, eelmisest elust on selline juhtum olnud aaa, mina oma 9,19ha olen rahul, lähim naaber (maja) 300m Share this post Link to post Share on other sites